Motivaatiota voidaan kutsua toiminnan voimaksi. Se suuntaa ja virittää suoritukseen, joka onnistuu ihmisen valmiuksista riippuen. Motivaatiotaso vaihtelee hyvin paljon riippuen tilanteesta ja ajasta. Se on käyttäytymistä virittävien ja ohjaavien tekijöiden järjestelmä.

Motivaatio on se psyykkinen tila, millä vireydellä, aktiivisuudella ja ahkeruudella ihminen tietyssä tilanteessa toimii saavuttaakseen tavoitteensa.

Laihdutuksessa motivaatiolla on suuri merkitys lopputuloksen onnistumiseen

Itselläni motivaatio on täysin kadonnut ja herkuista tykkäävänä ihmisenä kalorit lipsuvat suustani alas missä tilanteessa tahansa. Kokeilenkin motivaation löytämiseksi tarkkailemalla kaloreita kertomalla mitä milloinkin suuhuni olen pistänyt ja jos näin löytäisin itselleni motivaation saada kiloni taas aisoihin.

Aamupalani kalorit

WP_20150504_001.jpg

Aamupalani tänään ei ollut mitenkään super terveellinen ja nälkää pitävä.

Kaloreita se sisälsi kuitenkin 295 kcal.

Aamupalani koostui rouhesämpylästä (143,1 kcal), oivariini levitteestä (40,8 kcal), kermajuusto viipaleista (90,39 kcal),

ylikypsä saunapalvi siivuista (13,16 kcal), kurkusta (2,31 kcal) ja mustasta kahvista (4,68 kcal).

Loppupäivän valinnat ruokailujen ja ennen kaikkea välipalojen suhteen onkin sitten ratkaisevaa.

Ei muuta kuin jokainen löytäköön motivaationsa oman haasteensa loppuun saattamiseen, olkoon se sitten opiskeluja, painon pudottamista, komeroiden siivousta tai ikkunan pesua :)